En sommar

Jag har mindre än en vecka kvar av min semester så jag tänkte passa på att skriva lite om vår sommar så jag en regnig vintervabbdag (ja det ordet finns, i alla fall i mitt liv) kan plocka fram sommaren igen.

På många sätt liknade den förra sommaren men på de flesta sätt var den helt annorlunda.

Lika för att vi precis som förra sommaren var uppe hos mina föräldrar, att de sedan följde med ner och var barnvakt då årets höjdpunkt brädspelsretreat med kompisarna genomfördes under en (alltför kort) helg.

Olika för att barnen är ett år äldre och vi inte längre är fast i en lägenhet. Ja, jag skriver fast för det var verkligen så det kändes där i slutet. Jag kan bli sådär löjligt glad och rent ut sagt lycklig av att bara se på barnen när de springer runt fritt där ute. När det dessutom verkar som att vi har två barn med stora röreslebehov så blev nog livet lite lättare för dem också. De leker med varandra nu, ibland så länge att jag och M helt plötsligt kan vara bara våra egna ett tag. Delvis beror det så klart på att de har blivit äldre men får jag gissa så tror jag att även rörelsefriheten och mer harmoniska föräldrar har spelat sin roll.

Så till sommaren.

Innan vi drog uppåt i landet kom vi till slut iväg till Skånes djurpark (Saga kräktes såklart samma morgon som vi egentligen skulle dit sen blev det bokningsstrul när vi väl åkte iväg på våra, vad vi trodde var, ombokade biljetter). Djurparken löste det till oss och vi fick två härliga dagar och en spännande natt i parken 🙂

Innan resan upp lyckades vi till och med komma iväg till Funnys äventyr i Malmö (femte gången gillt heter det väl..?). Sedan bar det iväg, först nattåg sedan morgontåget. Tack gode gud för att barnen kan sova på tåg, speciellt när åkande i vanliga fall innebär åksjukt barn.

Vi andades norrlandsluft både ute i blåbärsskogen och till havs. Vi badade alla i havet och barnen även i poolen efter att M och min pappa tränat sina lungor. Vi träffade kusinerna och det var nästan inte tyst en endaste sekund. Men i min bok överträffar stoj och stim den tomma tystnaden alla dagar.

Två veckor går fort och det blev dags för tågresade igen, hemåt denna gång. Vi tog enligt plan med mina föräldrar och min och M:s barnfria helg tog vid. Eftersom det aldrig hänt att vi har haft barnvakt mer än en gång per år så gäller det att utnyttja tillfället när det väl ges. Så då blir det brädspel och kompishäng såklart! Utan ansvar. Utan måsten.

Och ja, sommaren har innehållit bråk och skrik också, precis som alla andra årstider. Men det tillhör, annars finns ju liksom inte det andra på riktigt heller. Och det är väl just det som har ändrats mest i mitt liv sedan barnen, jag och min tillvaro är mer färgstark. Känslorna på något sätt mer utvidgade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s