Lucka 9: ”Om jag inte hade….”

Hur många gånger har jag inte tänkt den tanken. Om jag hade gjort annorlunda. Tagit andra beslut. Det är sällan jag tänker så numera. För det blev så obeskrivligt bra.

Tänker på en film jag såg för länge sen, About time, som handlar om en som kan åka tillbaka i tiden och ändra små grejer som får konsekvenser i ”nutid”. Ibland, eller kanske allt som oftast, är det inte ens stora beslut som i slutändan gör så att man hamnar där man hamnar.

Ibland är det att man råkar bo i samma studentområde och hur promenadsällskap hem blir till middagssällskap som blir till filmsällskap som tolv år senare blivit till två fantastiska barn. Ibland är det att man inte tillhört en grupp som fryst ut en person som några år senare får makten att bestämma om jag eller just en tillhörande den nämnda gruppen ska få jobbet på den tidigare utfrystas arbetsplats.

Ibland är det såklart stora beslut som får stora konsekvenser. Om jag för 14 år sedan valt att inte göra lumpen, då hade jag nog börjat plugga direkt. Men hade jag varit mogen för att flytta 100 mil hemifrån eller hade det blivit något universitet närmare? Hur som helst hade ju såklart mitt liv sett helt annorlunda ut i dag, för det var ju just i Lund, just hösten 2005, som jag för första gången träffade min man.

En del frågar mig om jag inte ändå, så här i efterhand, tycker att 11 månaders värnplikt var att slänga bort tiden. Då svarar jag nej.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s