Lucka 10: Ett vägskäl jag drömmer om

Jag är en trygghetsnarkoman utan dess like som helst skulle vilja skriva kontrakt med allt och alla. Så jag kan slappna av med vetskapen att det kommer ordna sig. Men nästan inget fungerar ju så.

Något som däremot finns är ju arbetskontrakt och tillsvidaretjänster. Och det är sånt jag drömmer om just nu. Väldigt sexigt.. Jag skulle inte heller ha något emot att slänga in ett bostadskontrakt på ett mysigt litet radhus.

Det är helt sjukt men jag drömmer om ekorrhjulet, att få till en vardag där både jag och M har fasta jobb att gå till där vi trivs, med fungerande förskola till barnen. En betydelsefull vardag för oss själva, för varandra och för andra vi möter. Men också en vardag som rymmer längtan till aktiva helgdagar, mysiga lördagskvällar och långa lärarsemestrar.

På väg till förskolan

Fast de som känner mig vet att det som är konstigt inte är att jag längtar efter ekorrhjulet, utan att jag spenderat de senaste sex yrkeåren med tillfälliga tjänster. Och det äter upp så otroligt mycket av min energi, det där att ständigt oroa sig lite över morgondagen och försöka övertala mig själv om att det visst kommer att ordna sig.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s