Till dig

Om 5 veckor är du beräknad att för första gången titta ut i världen utanför min mage. För ca 112 veckor sedan började jag och din pappa att prata om dig. Att längta efter dig. 112 veckor är nästan 3 graviditeter. Ibland känns det som om vi har väntat på dig i en hel livstid.

I början var väntan fylld av pirrande känslor, spänning och ett allmänt lyckorus, ja ganska mycket som att vara förälskad kändes det som.

Resan skulle dock visa sig bli lite längre och innehålla en del fler hinder än vad jag i min rosaskimrande förälskelse hade tänkt mig. Jag var ju trots allt förälskad i någon som inte fanns än och ingen kunde berätta för mig när eller ens om denna någon skulle få bli en del av mitt liv.

Det krampaktiga väntandet byttes såsmåningom ut mot ett mer accepterande väntande. Varje månad kollade jag ner på min mage och viskade att mamma och pappa väntar här på dig, att vi är redo när du är redo. Och vi kommer alltid att vara redo.

Så helt plötsligt en tisdag fick jag reda på att jag inte bara väntade barn rent mentalt utan också kroppsligt. Du hade planterat in dig i min mage och var nu ett par veckor gammal. Jag älskade dig från första stunden. Livet är fantastiskt och kanske är det extra fantastiskt de där första veckorna i en mage när ett ägg och en spermie blir ett embryo som utvecklar organ efter organ i rasande takt. Då förstår man också hur skört livet är, hur allt måste klaffa. Jag och din pappa visste att det inte alltid gör det och för att vi redan älskade dig så mycket så var det framförallt i början en väldigt orolig väntan.

Men du var en kämpe. Vi fick se dig där inne i magen flera gånger. Första gången var du så liten, bara några veckor, att vi i stort sätt bara såg ditt hjärta. Ditt perfekta hjärta som slog så underbart. Senast vi såg dig var du nästan klar att komma ut.

Och nu sitter jag alltså här och känner dig där inne. Lägger handen mot det jag tror är dina små fötter och får en buff tillbaka. Det är bara upploppet kvar nu och precis som de flesta upplopp så går det snabbt men känns som en evighet.

Jag ser fram emot att få känna dig tätt intill mig, få ta på dina små händer och stryka dig försiktigt över huvudet. Se hur din bröstkorg höjer och sänker sig, möta din blick och säga att jag alltid kommer att finnas där för dig. Och när jag ser dig ligga tryggt hos din pappa kommer säkerligen min bröstkorg att explodera innifrån av kärlek. Och även om vi säkert flera gånger kommer undra om vi gör rätt så kommer vi alltid att göra det bästa vi kan. För vi kommer göra det med en villkorslös kärlek till dig. Älskade, älskade barn.

8 reaktioner på ”Till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s