Jag ska bli mamma

Det slog mig precis att om sådär 8 veckor kanske knytet är här hos oss. Vårt barn. I våra famnar. Gåshud. Min hjärna har liksom inte hitills vågat tänka till efter förlossningen. Alltid den där säkerhetspärren. Alltid tänk om. Men nu släppte det bara helt plötsligt. Jag ska bli mamma till vårt barn.

Visst inser jag att saker fortfarande kan gå fel men det kan de ju alltid här i livet. Och oftast tillåter jag mig själv att se fram emot saker jag längtar efter. Det här är dock det största jag någonsin längtat efter. Men nu känner jag bara att just därför förtjänar jag att se fram emot det här.

Ser också fram emot förlossningen. Profylaxkursen var super, det var så mycket vi inte visste om förlossningar innan. Så mycket vi säkerligen inte kommer veta förrän vi har gått igenom den men tryggheten att veta huvuddragen och att det finns verktyg att jobba med känns enorm bra. Och att veta att jag inte behöver göra det här ensam utan att jag kommer ha min bästa vän och älskade man vid min sida. Att vi tillsammans ska välkomna vårt barn. På hens födelsedag 🙂

12 reaktioner på ”Jag ska bli mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s