En måndag i oktober

Två veckor kvar till knytet är beräknad att komma och jag har min första föräldralediga dag idag. Det är typ jag, pensionärerna och barnvagnsrullande småbarnsföräldrar som är lediga en måndag i oktober. Är det verkligen så att jag snart kommer vara en av de där som får gå runt med barnvagn? Det finns så många känslor att känna att hjärnan nästan stänger av. Men under nätterna, ojoj, då är minsann hjärnan på högvarv. Mina drömmar har alltid varit lite spårade, men nu tar de verkligen alla pris. Det är inte så mycket som faktiskt handlar om stundande bäbis, de är bara jävligt skumma.

Känslorna kommer fram på dagarna ibland också. Men det är så svårt att greppa att vi snart ska få träffa vårt lilla knyte. Inte alls lång tid kvar. Dagar eller veckor. Inte längre månader eller år eller någon obestämd framtid som kanske bara är en dröm. Kommer jag någonsin kunna slita mina ögon från vårt mirakel när hen kommer?

Överlag mår min kropp fint, visst är jag tröttare än vanligt, får ont när jag går för långt, är kissnödig fast jag precis varit och kissat och har en del halsbränna till och från. Men kroppen har på något sätt vant sig vid att vara gravid så det känns inte som något som måste uthärdas ett tag till utan mer som ett nytt normaltillstånd. Nu är det ju som tur är inte det, för jag vill ju verkligen träffa knytet snart. 5 % av graviditeten kvar om nu knytet väljer att vara en av de lite drygt 4 % som tittar ut när de är beräknade. Hur som helst står mamma och pappa så redo man kan vara när man inte har en aning om vad som egentligen är på väg att ske.

6 reaktioner på ”En måndag i oktober

 1. Men herregud!! Är det bara 2 veckor kvar??? Vart har tiden tagit vägen? 😳
  Vilken spännande o pirrig tid ni har framför er tills hen beslutar sig för att göra er sällskap!!!
  Vad mysigt! 💕💕💕

  Gilla

 2. Max 4 veckor kvar, alltså! Haha! Galet 😍 Galet underbart, alltså 💕💕 Hoppas förlossningen går bra. Har du skrivit något förlossningsbrev? Bestämt eventuella smärtstillande?
  ❤️❤️❤️

  Gilla

  • Ja, galet är det! Ser fram emot förlossningen, att äntligen få träffa vårt barn 🙂 Vi skrev förlossningsbrev utifrån mallen på 1177, ville inte skriva för långt då jag tänker att de på förlossningen nog har fullt upp som det är. Jag tycker epiduralen verkar sjukt läskig, men det är ju svårt att veta hur det kommer vara när man väl är där. Drar det ut väldigt mycket på tiden, kanske det blir nödvändigt för att få vila lite. Försöker att hålla mig så öppen som möjligt för olika alternativ, även fast jag önskar en förlossning med så lite medicinskt smärtstillande som möjligt. Men egentligen har jag bara en önskan och det är att vårt barn ska komma ut frisk utan större komplikationer.

   Hur tänker du/ni angående förlossningen?

   Gillad av 1 person

   • 💕 Vi har samma tankar. Vill nog också ha så lite medicinskt smärtstillande som möjligt. Tens/kvaddlar lät intresssant. Ska försöka ha en så upprätt position som möjligt för att få hjälp av tyngdlagen etc etc. Bara hoppas att det inte blir några komplikationer 🙏

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s