Lucka nummer 18: ” Detta ha mina föräldrar lärt mig ”

Älskade mamma och pappa, som de förtjänar ett inlägg. De är såklart inte perfekta men de har lärt mig det viktigaste: att alltid finnas där för dem man älskar.

Det får mig liksom att inse att det inte är hela världen när jag för hundraelfte gången misslyckas med att få barnen att plocka undan sina egna tallrikar eller när det återigen är jag som städar undan majoriteten av resterna från deras lek.

Det är ju inte så att de har satt mig och mina syskon runt köksbordet och sagt ”nu ska vi träna på att alltid finnas där för varandra”. Det är bara så att de helt enkelt alltid har funnits där för oss.

Skjutsat runt oss på diverse fritidsaktiviteter, lyssnat när vi återigen berättat att vi vill sluta med ridning/skidor/basket/friidrott trots att de förra veckan inhandlade de där nya gympaskorna. De har stått ut med smällande dörrar och hårda ord samtidigt som de hjälpt till att fixa både sommarjobb och praktik till oss själva och ibland till och med till våra kompisar. De har hjälpt oss med otaliga läxor men aldrig någonsin likställt vårat värde som människor med våra betyg. De har låtit oss göra alla de där stora och viktiga valen själva och vi har vågat ta dem för vi har alltid vetat att om vi väljer fel och allt går åt skogen så finns de där.

Det är så mycket som är utanför min kontroll och det finns så mycket som jag skulle kunna oroa mig över, och också gör. Men så länge jag kan vara den där säkra hamnen för mina barn som mina föräldrar har varit, och fortfarande är, för mig så ska nog allt bli bra.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

3 reaktioner på ”Lucka nummer 18: ” Detta ha mina föräldrar lärt mig ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s