Fem en fredag v. 50: karaktär

Ännu en gång läste jag fel på veckans tema. Kan bara se karantän framför mig. Kanske för att vi just nu sitter i just karantän.

Men det är ju betydligt roligare att prata om karaktär så då gör jag det istället med lite fredagsfrågor:

1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken?

Ja det är nog just när jag faktiskt står med handen i kakburken. Kommer fortfarande ihåg när Oliver undrade varför det var så mycket smulor på bordet där jag suttit, när jag själv tyckte jag hade smuslat superbra. Han genomskådade mig direkt.

Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?

Oj, nu blev det helt blankt. Antagligen är det något jag inte ens kommer ihåg att jag påbörjat..

Vad kompromissar du oftast med?

Vi väljer våra strider här hemma om jag säger så. Det finns såklart saker som vi inte kompromissar med, men handlar det om att någon liten familjemedlem väljer att vägra bestick eller något liknande en måltid, ja då må det vara så.

Vad låter du ingen ta ifrån dig?

Jag har med åren blivit mer uppmärksam på när någon förminskar mig och samtidigt blivit bättre på att stå upp för mitt eget värde som människa.

Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?

Tänk att kunna teleportera sig. Fast då hade jag också velat ha kraften att teleportera med mig andra. Då hade vi kunnat ha söndagsmiddagar med mina föräldrar och lekträffar med mina syskonbarn.

Status här hemma är annars: covid-19 men med de glada nyheterna att vi fått inflyttningsdatum till vårt radhus. I början av april blir det flytt!

7 reaktioner på ”Fem en fredag v. 50: karaktär

  1. Teleportering är Nice! Hade varit supersmidigt när jag och mina föräldrar bodde utomlands. Hade vi kunnat åka hem till Sverige och traggla farmor och farfar oftare och till Egypten till mormor.

    Gilla

  2. Så bra sagt om att vissa försöker förminska andra, oacceptabelt! Skäms man någonsin så mycket som när man blir ertappad av barn…
    teleportering har jag inte ens tänkt på, så spännande!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar