Fem en fredag, v. 43: På sistone

Det blev höstlov en dag för tidigt och det ska bli så skönt med lite andutrymme. Inviger höstlovet med fem en fredag:

1. Vad har du lärt dig på sistone?

Lärt och lärt mig, men fick en nördig uppenbarelse på jobbet i veckan när jag planerade lektionen om olika talbaser. Där satt jag och funderade på varför man inte sa t ex ”etthundra ett” i talbas 2 utan istället ”ett noll ett” när jag insåg att etthundra faktiskt betyder just ett hundra som i 1 st 100:or. I talbas 2 är det ju faktiskt 1 st 4or (2^2). Det borde jag nog ha insett för lääänge sen.

2. På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?

På sistone inte så mycket faktiskt. Har mest blundat och försökt hänga med i allt som hela tiden måste göras. Liksom haft fullt upp med att hålla näsan ovanför vattenytan.

3. Vad framöver fyller dig med förväntan?

En veckas höstlov. Att julen är runt hörnet.

4. Vad går du runt och tänker på?

Sätt att hitta balans i tillvaron. Det är ju trots allt vardagen som är den största delen av livet och det är upp till mig att hitta sätt att få den hållbar. Jag köper helt att det måste få gå lite upp och ner men det jag vill ifrån är känslan att stressen blir så stor att jag inte hinner eller vågar känna efter. Det är ju i känslorna livet bor. Och jag vill känna livet.

5. Vad planerade du inte för den här veckan?

Att de skulle ringa från skolan igår och säga att Oliver fått feber. Det blev 20 minuter av panik när jag sprang runt på skolan och letade upp provvakt till idag samt övergav mina kollegor i slutspurten av att göra klart själva provet. Sen följde en eftermiddag och kväll med att försöka trösta födelsedagsbarnet. För det är orättvist att bli sjuk när man fyller 6 år och det är orättvist att missa sin första Halloweenfest på skolan. Och när man bara är 6 år så är det svårt att acceptera att livet är orättvist ibland.

Vår underbara 6-åring fick i alla fall lite tid till att bygga sitt födelsedagslego.

7 reaktioner på ”Fem en fredag, v. 43: På sistone

  1. Tänk ändå vad bra att du insett att du behöver förändra något för att få balans. Det är steg ett 🙂 Kanske du under det lediga höstlovet tar ett beslut i rätt riktning. För du har ju helt rätt i att livet pågår hela tiden, att känna det i kropp och själ varje dag är viktigt för mig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s