Två år av vab

Ser rubriker som ”Pandemin är äntligen över!”, ”Nu återgår allt till det normala igen”, Pandemin är inte över men går nu in ett nytt skede” och så vidare. Sanningen är väl att ingen vet för att ingen kan kontrollera ett virus, hur mycket vi än vill. Och ingen kan kontrollera framtiden.

Jag vill ändå dela med mig av mina tankar nu när pandemin i alla fall ser annorlunda ut på den politiska scenen när de flesta restriktionerna försvann i onsdags. Dela med mig av en kort reflektion av vad som präglat mitt liv de senaste två åren.

Jag skrev detta i onsdags:

Idag försvinner många restriktioner, ironiskt nog ”firar” jag det med vab – det som jag mest förknippar pandemin med eftersom det har präglat hela vår tillvaro under dessa två år. Orimligt mycket vab.

Det är inte ens inkomstförlusten som tär, det är faktiskt bara en parantes. Det jobbiga är den ökande arbetsbördan som vab innebär.

Jag skulle bara ha haft en lektion idag. Men inte nog med att den tid jag redan lagt på att planera lektionen blev bortkastad så var jag tvungen att lägga ytterligare tid igår kväll på att planera om den så eleverna kunde utföra den utan mig. Vi har inte tidsmässigt råd att ta den vid ett annat tillfälle. Resten av dagen idag var min dyrbara planeringstid. Kvar ligger en hög prov som ska rättas och ett växande antal oplanerade lektioner. Om jag inte jobbar förstås. Utan lön.

Gör jag det är det som att säga att jag accepterar att jobba utan lön och i förlängningen att lärare borde acceptera det. Gör jag det inte går det i slutändan ut över eleverna.

Jag vet inte vad jag vill säga. Men så mycket firande av lättade restriktioner blir det nog inte.

Lite såhär känns det som ”hej hej vardag” har fångat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s