Fem en fredag v. 4: Hälsostatus II

Idag blir det fem en fredag på en lördag 🙂

1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?

Definitivt den dagliga yogan. Jag har varje dag i januari kört ”yoga with Adriene” och hennes 30-dagars ”Move Journey”. Jag har kört motsvarande tidigare januarimånader men aldrig känt mig så peppad och stärkt innan, trots en vecka med covid i år. I år ska jag fortsätta med yoga i stort sett varje dag eftersom jag mår så bra av det.

2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?

Ska städa klart här hemma sen till veckan blir det mest jobb och plugg då jag har fått för mig att läsa en kurs i diskret matematik samtidigt som jag jobbar. Klart det hade varit bättre att läsa den när jag inte jobbar men eftersom jag ska undervisa i diskret matematik till hösten så blir det nog ändå bäst såhär.

3. Vad blommar i dig?

Ljuset och en känsla av att fokusera på det jag når bra av, liksom låta det blomma ut.

4. Vad har du dagdrömt om på sistone?

Dagdrömmer inte så mycket just nu faktiskt, jag tror jag på något sätt har blivit bättre på att vara här och nu. Och jag måste säga att jag bit för bit blir bättre på att njuta av det som är bra och acceptera det jag inte kan ändra på.

5. Vad får du näring från?

Jag plockar på mig av minsta grej som ger mig näring i dessa tider. Min medmentor påminde vår klass igår att just denna tiden på året är vi som tröttast och att det är okej. Sen framförde klassen sitt dansprojekt de jobbat med på idrotten. Deras nervositet blandat med uppspelthet som förvandlades till gemensam lycka smittade verkligen av sig. Jag gick hem med ett leende på läpparna.

6 reaktioner på ”Fem en fredag v. 4: Hälsostatus II

  1. Ooops, nu var jag tvungen att googla, diskret är i min värld något helt annat än matte! Och vi ska nog lämna ämnet därhän, trots att jag jobbat 20 år på bank så är matte inget favoritämne.
    Du har en mycket sund inställning, visst är vi trötta nu lite till mans, både pga mörkret och den långa pandemin som aldrig verkar ta slut,

    Gillad av 1 person

  2. Gillade att komma in o läsa dina svar på fredagens yämne. Det viktiga är absolut här o nu att kunna njuta av just nuet. Yoga, något jag också mådde så bra av men som med det mesta, något sker, man kommer av sig o aldrig igång igen – det är otroligt många år sedan. Är det på youtube du hittat dessa program?

    Gilla

  3. Pingback: Fem en fredag v. 5: Vardagsliv - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s