Munskydd, antigentest och hybridundervisning

Här sitter jag på tåget, men kondenssnuvan rinnande bakom munskyddet. Det är jag och en till som har munskydd. Jag vet egentligen inte hur mycket de faktiskt hjälper och har varken tid, ork eller tillräckligt mycket baskunskaper inom ämnet för att kolla upp det, men jag litar på de som har det. Jag litar på att de som försöker styra oss genom denna pandemi fortfarande lyssnar på experterna även fast jag också vet att det är politiska motiv bakom vissa beslut ibland. Jag känner mig ändå trots allt så trygg man nu kan känna sig i dessa tider.

Inatt drömde jag om en liten makapär som digitaliserade pappersanteckningar. Den såg ut som ett antigentest. Lika märklig som drömmen var, lika märkligt är det att jag inte behöver förklara vad ett antigentest egentligen kan användas till. Alla vet.

Nu är tåget snart framme och det är dags att jobba. Jag tror nästan hälften av eleverna i min klass är hemma sjuka. Men vi kör på men någon konstig form av hybridundervisning (ja, det är tydligen ett ord nu) samtidigt som vi klänger oss fast vi rösterna som säger att det toppar nu, sen kommer vi vara ute på andra sidan. De andra rösterna orkar vi inte lyssna på just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s