Lucka nummer 4: ” Vad har du svårt att acceptera?”

Jag höll nästan på att skriva demokratin, men det är väl mer kanske frustrationen över en kortsiktighet inom politiken. Att våra valda och de som vill bli valda väljer att ständigt sätta plåster på saker istället för att bota sjukdomen. För att vi, deras väljare, ibland är så jäkla egoistiska och inte kan se bortom vår egen mark och våra egna levnadsår.

Så sluta lova extra hundralappar i lönekurvertet och börja istället jobba med grunden. Så ALLA kan känna sig trygga med att samhället finns där med skola, sjukhus, rimliga lagar och stöttning när livet inte gick som planerat. Lova istället att jobba för en bättre framtid, inte bara för oss som väljer er nu utan för framtida generationer.

För jag har så urbota svårt att acceptera att inte klimatkrisen tas på större allvar, ungefär lika svårt som jag har att acceptera att mina barns framtid kanske kommer vara hårt begränsad på grund av att jorden blir allt mer svårlevd på för oss människor.

Och jag har precis lika svårt att acceptera livsfilosofin ”var man för sig”. Vi stänger våra gränser, vi stänger vår omsorg för varandra och den plats vi lever på och tillslut stänger vi våra hjärtan.

Nä, det vill jag bara inte acceptera. ”Vi” kan inte vara alla och alla vi andra måste börja låta högre. För allas skull.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s