Fem en fredag, v. 41: Planering

Livet går i ett just nu med oplanerade vab-avbrott. Därför passar jag på att svara på lite fem en fredags-frågor om just planering.

1. Vad står på agendan idag?

Största delen har visserligen passerat men det betyder också att det är helg och familjemys som kvarstår 🥰

2. Vad har du fått boka om i veckan?

Barnen är krassliga igen vilket innebär en massa jobb med att se till att vikarie/vikarieinstruktioner finns eller alternativt bara kasta om en massa i terminsplaneringen för respektive kurs. Och boka om all lektionsplanering till kvällarna när sjuklingarna somnat.

3. Vad vill du stryka i helgen?

Jobb som måste göras som inte hanns med på grund av se ovan.

4. Vad har du på planeringsstadiet?

Många smågrejer på jobbfronten. På hemmafronten funderar jag just nu på 5-årskalas, julfirande, sport/påsklovsaktiviter och ja till och med sommarlovsplaner.

5. Hur planerad är du vanligtvis?

Ja med tanke på svaren ovan är det väl ingen som blir superförvånad att svaret på denna blir ”väldigt planerad”. Det är så jag klarar av stress; att känna kontroll över det lilla i livet som går att ha kontroll över. Kan illustreras med denna bild på min jobbkalender (ja, den är analog för denna själ har fått lite nog av allt det digitala).

9 reaktioner på ”Fem en fredag, v. 41: Planering

 1. Jag kan bli stressad både av att ha planerat för mycket, men också av att jag inte planerat. Dock är ju planering en helt annan sak när man är ute i arbetslivet mot när man är pensionär. Jag kan faktiskt strunta även i det som jag planerat, för det gäller ju bara mig själv. Ta´t lugnt! Ha en skön helg!

  Gilla

  • Visst är det så, kan njuta av planlösheten en stund när jag är ledig 🙂 som tur är så tycker jag det är roligt att planera. Ha en skön helg du också!

   Gilla

 2. Betänk detta, det är inte så dumt att bli gammal. Jag har nog aldrig i mitt liv haft det så bekvämt som jag har det idag. Och jag får jobba med det jag verkligen vill, det är helt ideellt och ändå är det så tillfredsställande. Men vi har varit där ni är nu, men det är ganska länge sedan. Det var jobbigt ibland men det gick bra till slut. Ha en skön helg!

  Gilla

 3. Jag tycker att det man skriver för hand ”sitter” bättre i minnet. Min dotter suckar åt alla mina lappar jag strör omkring mig men var och en gör ju som det känns bäst. Älskar att stryka över med rött när saker är gjorda. Tyvärr blir det sällan helrött på lapparna ”ler”
  Trevlig helg

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s