Vardagens skönhet

Vad händer i mitt liv nu för tiden då?

Vardagens skönhet skulle jag vilja svara. För som jag faktiskt tycker om vardagen. De små vanliga sakerna. Som ändå är så stora just för att de liksom är den största delen av vad jag kallar för mitt liv.

Sen älskar jag såklart inte allt med vardagen. Det är faktiskt lite jobbigt i den där stunden när klockan ringer och kroppen bara ”nej! Inte redo!”, eller när det börjar snörvlas i små näsor efter kanske bara någon ynka dag sedan sista snytningen.

Sen är en av de fina sakerna med vardagen (som kanske låter lite otippad såhär efter att jag påstått att jag älskar den) att allt som inte är vardagligt blir så mycket färgstarkare och rikare.

Igår bröt vi skolvardagen genom att åka iväg på lite äventyr med klassen. Jag och min mentorkollega ville göra något för klassen efter ett tufft läsår som liksom lämnat klassen mer som en grupp av olika konstellationer än ett sammanhängande gäng. Själv såg jag väl inte fram emot det speciellt mycket för egen del. Men oj så roligt det var. Det är verkligen en ynnest att få vara en liten del av ungdomars liv.

Och jag inser att jag på så många plan i mitt liv är på rätt ställe.

Såklart har jag en del saker jag har kvar att jobba på. Alltså, jag menar inte saker jag kan bli bättre på, det mesta kan jag ju liksom bli bättre på. Nej, jag menar sånt som jag vill lägga ner tid och energi på att bli bättre på. Överst på den listan står att bli bättre på att släppa in människor i mitt liv, liksom skapa meningsfulla relationer och djupare vänskap. Jag vet inte riktigt hur än, men nu finns det i alla fall här, svart på vitt.

För en ännu rikare vardag och alla små avbrott i den.

Också en del av min vardag. Ren magi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s