Fem en fredag v. 21: Prestation

Veckans tema hos Elisa passar ju bra så här i betygstider. Det finns mycket att säga om betyg men någon sådan utläggning blir det inte här och nu. Jag kan bara krasst konstatera att medan jag försöker lindra elevernas ibland för höga krav på sig själva så är jag själv fortfarande lite för dålig på att sänka kraven på mig själv.

Men frågorna istället.

1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?

Denna får bli ett pass då vi bott här för kort tid än. Men jag kanske skulle vara rätt på det om jag svarade barnskrik – trotsigt barnskrik.

2. Vad senast gjorde du som du blev stolt över?

Får man svara något så tråkigt som att jag sträcker lite extra på mig för att jag har blivit bättre på att städa här hemma?

3. Vad gör andra bättre än du?

Städar 😉 Vårt hem kommer aldrig hamna i någon inredningskatalog om man säger så. Men huvudsaken är ju att vi trivs här.

4. När presterar du som bäst?

När den där kittliga känslan i magen infinner sig. Den som uppstår när förväntan, jävlar anamma och insikten att jag kan det här möts. För mig har vägen dit alltid varit kortare tillsammans med andra.

5. Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?

Började och slutade i det mesta som liten tills jag hittade volleybollen. Där fastnade jag tills jag inte gick i skolan längre. Det var inte på grund av att jag presterade bra som jag blev kvar så länge, jag presterade bra för att jag stannade kvar. Och älskade det.

Gammal bild, från tiden då jag kunde hoppa högt och slå hårt.

7 reaktioner på ”Fem en fredag v. 21: Prestation

 1. Så himla kul med volleyboll! Har själv aldrig spelat volleyboll, men gillar sporten. Jag var nog för kort för det spelet. Jag höll på med fotboll istället, fast inte som barn.

  Å du, städning är totalt överreklamerad. Min man brukar säga att damm består av hårstrån och hudflagor, våra egna alltså. Å då vi tvättar håret varje dag så…. Ja, fu förstår;-)

  Gillad av 1 person

 2. Volleyboll är fantastiskt roligt och jag spelade också i tonåren! Älskade känslan när man hoppade upp och slog en riktigt hård och svår spike! Så härligt!

  Gilla

 3. Jag flyttar nu till ett boende där de flesta är +55, inget jag letade efter men råkade bli så. Jag är ljudallergiker så jag klagar inte på att det inte bor barnfamiljer just där, Men det finns en lekpark nära, och det är jätteroligt att lyssna när barnen leker.Och barnen kan inte vara glada jämnt.

  Gilla

 4. Pingback: Fem en fredag v. 22: Runt knuten - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s