Fem en fredag v. 13: Framtiden

Hej från flyttkaoset! Nu bär det snart av, bara en vecka kvar. Så lika bra att ta en paus och köra fem en fredag.

1. Vad kommer du göra om två timmar?

Flyttpackar låda tjugo,trettio-nånting. Det märks knappt att något är nerpackat..

2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?

En vecka framåt, det är så spännande nu 🙂 Två års väntan på ett litet hus går mot sitt slut och det känns så bra.

3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år?

Om fem år är jag en bra bit in i mitt 40e år 😯. Men det är ju såklart hos barnen man märker att åren verkligen går. Vi kommer alltså att ha en nästan 8-åring och en 9-åring. Så overkligt det känns. Vi kommer alltså inte vara småbarnsföräldrar, vilket hela livet just nu definieras av känns det som.

4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?

Förhoppningsvis pyssla i en liten trädgård. Det spelar egentligen ingen roll hur det går, bara att ha möjligheten att göra det känns stort.

5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?

Oj, det är de små guldkornen i tillvaron jag saknar. Att strosa runt bland människor som möts, att klämma in för många nära och kära i ett vardagsrum, att känna en arm mot min egen på en afterwork, att se tonårskärlek utspela sig i utkanten av min tillvaro. Att aldrig mer ha ett klassrum som består av svarta rutor på en skärm med namn under, att få överraska barnen med roliga aktiviteter utan att känna mig som en brottsling. Att inte behöva fundera över hur lång tid det tar innan jag får träffa mamma och pappa igen. Att umgås på alla sätt och vis.

9 reaktioner på ”Fem en fredag v. 13: Framtiden

 1. Vi gjorde motsvarande resa för tre år sedan fast tvärt om. Från villa till bostadsrätt, det var jobbigt men väl värt det. Jodå jag är lite äldre än dig, jag är 75 år och vi, frun och jag, stortrivs i lägenhet men vi stortrivdes i många år i villan. Lycka till!

  Gilla

 2. det är riktigt trevligt att ha en liten jordplätt att göra något av. eller inte. kanske bara stiga ut på. det där att umgås utan att behöva tänka sig för ser jag verkligen fram emot också. det tar säkert tid att vänja sig av med att hålla avstånd också

  Gillad av 1 person

 3. Kul med egen plätt, flytt är ju förstås jobbigt men också kul med ny början. Tänker på hur det blir när allt återgår till någon slags normalitet, hoppas på lite successivt. Tror lite som Mrs Calloway att en behöver vänja av sig med anstånd, hållit det på jobbet och privat så länge nu, och alla har vi nog införskaffat olika gränser.

  Gillad av 1 person

 4. Jag blev nästan tårögd av ditt sista svar, du uttrycker känslorna så väl. Närhet och värme mellan människor, det viktigaste av allt, som berövats oss i över ett år! Flyttkaos har jag varit med om många, dock inte med två småbarn. Men du är positiv och kommer till något bättre, så det kan ju bara bli bra! Lycka till med flytten

  Gilla

 5. Har man småbarn som du är det ju ofta att man vill bo i ett hus och inte i lägenhet. Hoppas ni kommer att stortrivas i huset med egen trädgård.
  Önskar din familj lycka till med både packningen, flytten och framförallt livet i nya huset:-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s