Avstånd

Undrar vad de mer långsiktiga konsekvenserna av denna pandemi kommer att bli?

Jag vet inte om det beror på att de flesta rösterna numer hörs digitalt genom ett tangentbord och skärm, men jag blir ofta sorgsen och ibland arg när jag ”lyssnar”. Det är så mycket självfokus, så mycket ”alla är idioter”; alla de som tydligen inte bryr sig och alla de politiska och myndighetutövande ansiktena som enligt dessa röster bara gör fel och nästan verkar vilja skada oss.

Och hela jag längtar, saknar och snart skriker efter andra röster. Röster som vill bevara det fina med mänskligheten. Som vill belysa vad som händer när vi går samman och hjälper varandra. Istället så verkar de där rösterna som hörs använda ”håll avstånd” som en anledning till varför det numer är var man för sig själv.

Jag har ju skrivit om det innan, det jag längtar efter är ett samhälle där vi är närmare varandra. Där vi delar med oss, sträcker ut en hjälpande hand och vågar ta emot en sådan när det behövs.

Och nu känns det bara som att vi kommer längre och längre ifrån medmänsklighet för varje dag som går i den här pandemin. ”Alla” verkar lida av någon form av tunnelseende och det känns som om vi alla är längre från varandra än någonsin trots att ”vi alla är i det här tillsammans”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s