Att växa och bli fyra

Du fyller fyra år idag och jag vill föreviga alla dessa dagar med dig.

Imorse hade vi ställt klockan tidigt för att hinna upp före dig, för att väcka dig med sång, paket och jordgubbar. Och för en gångs skull vaknade vi innan dig, tågade nöjda in till dig och du sa… ”gå härifrån”.

Vi borde ju veta nu att saker som inte är som de brukar vara inte är det bästa du vet direkt. För det är ju du. Trygg i det trygga. Så innan vi skulle iväg på dagens nästa överraskning så berättade vi för dig vart vi skulle. Cykelaffären där det finns en cykel till dig.

”Ja!” sa du på det där underbara sättet bara barn kan säga ja på. Och efter att ha suttit hela morgonen och pusslat och byggt ihop pappersrobotar så gick vi alla till cykelaffären.

Jag kom ihåg innan du kom till oss att jag funderade om du skulle vara en lugn och försiktig person eller en vild och företagsam person. Som om en person någonsin bara är en sak.

Du är verkligen inte bara en sak. Samtidigt som du totalt kan försjunka i ett pusselbygge så är du i andra stunder överallt. Högljutt överallt.

På många sätt är du nog som många andra fyraåringar. Frågvis, nyfiken och fullt upptagen med att försöka förstå hur världen fungerar och hur man lever i den. Men på alla sätt är du bara du. Orimligt intresserad av hur saker är uppbyggda och fungerar. Fullt upptagen med att ta reda på detta för att sedan kunna berätta för alla här hemma vad du kommit fram till. Vi kämpar för att du ska känna dig trygg nog med att prova nya saker och vara okej med att det inte blir rätt direkt. Eller att lära dig uttrycka dina känslor åtminstone hälften så bra som du kan förklara hur man bygger grunden på ett hus.

Och du växer för varje dag. I dig själv. I mitt hjärta. Eller som du själv sa idag ”Jag har växt jättemycket utan att jag märkt det”. Älskade, älskade du ♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s