Fem en fredag v. 43: Hopkok

Efter förra veckan med båda barnen på förskolan blev Oliver förkyld igen.. Denna gång åkte även jag dit. Så jag har varit hemma sedan i tisdags och kanske är det precis vad jag behövde? Jag vet ju med mig att jag inte alls lyssnat på kroppen utan bara kört på, liksom nästan hållt andan och borrat ner huvudet i marken för att få allt att precis gå ihop. Så kroppen svarar. I vanliga tider hade jag nog gått till jobbet trots en ond hals och en halverad ork 🙈

Hur som helst har jag plötsligt tid med en fem en fredag.

1. Vad är det närmsta du kommer ren magi?

Ren magi är alltid så mycket närmare sen jag blev förälder, men något som alltid varit ren magi för mig är naturen. Förra veckan på cykeln på väg till jobbet gick solen upp över frostklädda fält täckta av ett tunt lager dimma. Ögonen tårades och hjärtat fylldes av lycka och hopp. Ja, ren magi.

2. Vilket är det största misstaget du gjort i köket?

Alltså jag är alldeles för feg i köket för att göra missar värda att lägga på minnet. Jag är en sån där typ som mäter och lusläser recept och får panik av ”rågade mått”. Det blir väldigt sällan sensationellt och leder heller sällan till några sensationella historier att berätta om, och skratta åt, i efterhand. Tyvärr.

3. Om du skulle få ett ärligt svar på en valfri fråga, vilken fråga skulle du ställa?

Oj, svår fråga, inser att det är rätt få frågor jag vill ha ett ärligt svar på. Lite det där, ”var försiktig med vad du önskar”.. men kanske ”Vad är ljus, egentligen?”. Misstänker att jag inte skulle förstå svaret, alternativt bli väldigt rädd för konsekvenserna av svaret.

4. Om du skulle begrava en skatt, var skulle du gömma den?

Haha, det tänker jag inte berätta 😉

5. Vad skulle dina nära och kära tro att du gjort om du skulle bli anhållen av polisen?

De skulle tro att det var ett misstag. Alltså, det finns säkert tillfällen då det är berättigat att bryta mot lagen, men jag misstänker att jag skulle vara tvungen att ta mig förbi många inre spärrar om jag väl skulle hamna i en sådan situation.

10 reaktioner på ”Fem en fredag v. 43: Hopkok

  1. Ingen fara att berätta var min skatt är gömd. Det är ju bara ni som vet att jag bloggar, och därmed vet var den ligger. Men ni vet ju inte när/om jag gömmer den! Dessutom ser jag ju om det är okända personer under min ek! 😄

    Gilla

  2. Jag glömmer alltid bort att alla inte gör som jag, testar glatt i köket och struntar oftast i recept eller gör om dem så de passar mig. Ofta är det nog något i naturen som gör att man upplever magiska ögonblick!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s