Fem en fredag v. 28: Sommar II

Jag ligger i mamma och pappas soffa. Jag har varit uppe sen sex men det gör inget för äntligen finns det lite andrum. Chans till återhämtning. Passar på att svara på fredagsfrågorna.

1. Hur spenderade du somrarna som barn?

Vi hemestrade och svemestrade innan de orden ens fanns. Mormor och morfars sommarstuga, farmor och farfars torp och här hemma på ön. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin längtade längre bort och kanske är det därför jag än idag föredrar svenska somrar och semestrar.

2. Hur spenderar du sommaren i år?

De första veckorna ungefär såhär:

Nu blir resten av semester med mamma och pappa. De följer oss tillbaka och tanken är att de ska ha barnen en helg då M och jag ska ha brädspelshelg med några kompisar. Första gången vi båda sover borta från dem, får se hur det går. Men ska bli skönt att lätta lite på allt ansvar.

3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?

Faktiskt inte så mycket. Tackar högre makter att de lättade på reserestriktionerna inom landet och att mina föräldrar inte tillhör någon riskgrupp.

4. Vilken är favoritsysslan på sommaren?

Utflykter. Hoppas utflykterna om något år kan utökas till fjällvandring med barnen. Och hoppas jag kommer tycka om trädgårdsliv när vi nästa år får en egen liten trädgård.

5. När brukar du ta första doppet?

Ibland aldrig 🙈 kanske inte främst för att det är kallt utan mest för att det finns så slajmiga och läskiga saker som gömmer sig under ytan 🙈

12 reaktioner på ”Fem en fredag v. 28: Sommar II

 1. kul med bilderna på familjens dag. åker aldrig någon annanstans på somrarna. då vill jag vara i Sverige det är inte trevligt att få näckrosstjälkar om benen när en simmar. och det ska vara njutbart att bada. benen ska inte stelna

  Gillad av 1 person

  • Ja jag har aldrig saknat mina föräldrar på detta sätt innan och är så tacksam. Hoppas du snart får träffa dina föräldrar ♥️

   Gilla

 2. Vilken härlig dag! Och vilken lycka för dina föräldrar att få vara med barnbarnen alldeles själva! Det blir så annorlunda än mot när föräldrarna är med. Och ni kan också passa på att njuta av varandra och goda vänner. Ha det bra!

  Gillad av 1 person

 3. Haha, det slajmiga är ju oftast på bottnen, skaffa ett par badskor ska du se att det blir mycket enklare och roligare. Jag går aldrig i vattnet utan dem. Trevlig helg

  Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig bildkavalkad! Å din dotter är en kopia av sin mamma kan jag säga. Sedan gillade jag ditt ”ordnade kaos” i köket. Ett riktigt hem irl, inte stylat:-)
  Å o du får en trädgård nästa år så önskar jag dig att du har gröna fingrar, nåt jag inte har;-)

  Gillad av 1 person

 5. Härliga somrar du hade som liten och nu ger du dina barn det. Skönt att få lite tid på tu man hand med M. Jag har också mina barnbarn då och då så föräldrarna kan göra annat, lite andrum är aldrig fel. Du får bada i pool där finns inget på botten 😊
  Utflykter är kul de finns alltid något man kan se och uppleva. Kan tänka mig att du ser fram mot nästa år då ni får egen trädgård.
  Kramiz

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s