Fem en fredag v. 23: Solsken

Ute har det inatt passerat ett regnområde men vad gör det? Solsken är känslan just nu och också veckans fem en fredag.

1. Vad är ditt första tecken på sommar?

Som den meteorolog jag ändå är/har varit så måste jag säga stackmolnen. Men också lukten av nyklippt gräs eller lukten precis innan sommarregnet och såklart allt nyutslaget. Älskar årstidsskiftningar.

2. Vad har gjort dig glad idag?

Att det är helg snart. Men först dag jag-tappade-räkningen-för-länge-sen av vabbande. Och lite komma ikapp jobb när kidsen somnat ikväll. Jag och M delar dagarna så gott vi kan men det är ju inte helt okomplicerat.

3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem?

Halva lägenheten ligger mot syd så typ den halvan. Men det mysigaste är kvällssolen på balkongen.

4. När senast kom sol efter regn?

Det känns (metaforiskt) lite som att hela den här våren har varit lite av ett grådassigt regnväder. Men förra veckan vände det. Fick jobberbjudande till ett drömjobb, fick veta att eleverna får komma tillbaka till skolan i höst och så igår kom beskedet att vi kan resa upp till mina föräldrar i sommar. Sol, sol, sol!

5. Vad gör du helst en solig dag?

Är ute någonstans där barnen kan röra sig relativt fritt och inte behöver sekund-för-sekund passning. Att promenera ute i naturen långt från vägar och sånt är bland det bästa. Då njuter vi alla av att få röra oss som vi vill.

14 reaktioner på ”Fem en fredag v. 23: Solsken

  • Jadå, lite otacksamt jobb ibland bara 🙂 slutade dock för en massa år sedan för jag flyttade från Norrköping och pendlingen blev för lång

   Gilla

 1. Visst är det skönt med naturen! Glädje och närhet och barnen trivs.
  I förra lägenheten hade vi eftermiddags/kvällssol. Nu har jag morgon/förmiddagssol. Vad som är bäst är en smaksak.

  Gillad av 1 person

 2. Grattis till nya jobbet, jag glömde bort det nyklippta gräset, när bostadsbolaget kommer farande första gången för säsongen! Jag gillar också årstidsskiftningarna, vore himla trist med ständig sommar…
  Trevlig helg, kanske solen tittar fram

  Gilla

 3. Kul med nytt jobb, grattis! Nyklippt gräs är det verkligen något speciellt med, gillar doften. Håller med om årstider, skönt med skiftningar, skulle inte vilja ha bara en årstid.

  Gilla

 4. Att vara meteorolog och lyssna på SMHIs väderprognoser måste väl vara ganska roligt. Känner en kille som jobbar som meteorolog för försvaret, och han berättar ibland att hans prognoser inte överensstämmer alls med SMHIs.
  Är uppväxt i hus så jag minns dofterna av nyklippt gräs och även hur gott naturen doftade efter en sommarregnskur. Dessa dofter får man mindre av när man bor i lägenhet.

  Gilla

  • Jobbade faktiskt på SMHI för några år sedan, iaf när jag jobbade där så fick försvaret sina modellkörningar från SMHI. Det är häftigt vilken datakraft som ligger bakom en vanlig prognos.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s