Fem en fredag v. 19: Just nu

Det var länge sen jag körde en fem en fredag. Känns som jag behöver få skriva lite, det har alltid varit så jag bäst hanterar och bearbetar min känslor. ”Just nu” känns också som ett passande tema eftersom det är mycket nu som tas en dag i taget och lite som kan planeras framåt. Så frågorna då:

1. Vad har du hunnit med idag?

Lämnat på förskola (Oliver cyklade på sin springcykel hela vägen, så duktig!) samt haft en mattelektion. Och drukit kaffe såklart.

2. Vad lyssnar du på?

Ljudet av tystnad när jag ställer frågor till mina elever i Meet. Har jag sagt att jag avskyr distansundervisning?

3. Vad kommer du göra härnäst?

Prata lite mer för mig själv i samband med två fysiklektioner senare idag. Jag vet ju att de är där bakom sina skärmar för jag kan se deras skriftliga svar i ett coolt tillägg i mina presentationer men det känns ytterst märkligt och väldigt ensamt att inte se och höra dem.

4. Vad befinner du dig någonstans?

På jobbet idag faktiskt. Känns skönt att få komma iväg och jobba härifrån istället för från köksbordet. Träffa en och annan kollega. För även om skolan ekar tomt på elever så känner jag mig lite mer som lärare bara av att sitta här och åtminstone få se all utrustning som jag skulle ha kunnat använda om inte om hade varit.

5. Hur är humöret idag?

Ledsen. Vet att jag inte borde klaga men saknar mina föräldrar. Önskar att vi hade haft bil. Då hade jag åkt ut till skogen för att bara vara.

7 reaktioner på ”Fem en fredag v. 19: Just nu

 1. Tråkigt att höra att du är ledsen, förstår att du saknar nära och kära, det gör jag också. Det känns tuffare och tuffare nu med just det. Hoppas det går åt rätt håll snart! Ha en trevlig dag!

  Gilla

 2. det är tråkigt att inte få träffa barn och barnbarn och tyvärr verkar det ju dröja innan det blir aktuellt igen.
  förstår att det är krävande med distansundervisning. en skogspromenad hade säkert inte varit fel

  Gilla

 3. Jag skrev själv att jag mår OK idag. Och det gör jag väl. Men jag är också innerst inne ledsen över att inte få träffa min familj, så jag förstår dig.
  Kram

  Gilla

  • Mitt första år som lärare så jag försöker bara hänga med i svängarna. Kanske rent av är lättare rent psykiskt att ställa om när man inte har så mycket lärarerfarenhet? Det jag tycker är värst är att inte få träffa eleverna på riktigt, så tråkigt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s