Fem en fredag v. 21: Önskningar

Det är med skräckblandad förtjusning jag inser att vårterminen nästan är slut. Helt ärligt mest förtjusning. Jag känner mig helt slut på energi av för lite sömn och ett ständigt förhandlande med tvååringen samtidigt som jag springer efter ettåringen som klättrar överallt eller får för sig att stoppa något olämpligt i munnen som den förstnämnde lämnat framme.

Så ja, sommaren får gärna komma nu.

Men nu, fem en fredag och snart helg!

 1. Vilka tre önskningar skulle du be en ande om?
 2. När gick din senaste önskan i uppfyllelse?
 3. Har du någon gång sett ett stjärnfall?
 4. Önskar du dig något när du blåser ut ljus på tårtan?
 5. Vad önskar du inte din värsta fiende?

Vilka tre önskningar skulle du be en ande om?

Hälsa för mig och mina nära. Att läraryrket kommer passa mig som handen i handsken. Och så borde jag väl önska något mer altruistiskt och världsomfattande, problemet är väl att det finns så mycket i världen som skulle kunna vara så mycket bättre.

När gick din senaste önskan i uppfyllelse?

Jag lägger sällan vardagsönskningar på minnet så får ta en stor önskan. Att vi fick en frisk flicka och en fin förlossning. Kan fortfarande inte förstå att vi har välsignats med två fantastiska barn.

Har du någon gång sett ett stjärnfall?

Ja, en stjärnhimmel på en plats dit inte stadsljus når är magiskt.

Önskar du dig något när du blåser ut ljus på tårtan?

Längesedan jag blåste ut några ljus men det är inte så länge sedan jag önskade vid varje tillfälle jag fick: pepparkakor i tre bitar, fyra lika siffror på mobilklockan, v-brunnar, k-brunnar, ja allt möjligt. Inte för att jag faktiskt trodde att k-brunnar kunde ge mig några barn utan mer för att det inte fanns något jag kunde göra för att få min – vår – önskan uppfylld annat än att hoppas och gå på brunnar.

Vad önskar du inte din värsta fiende?

Förlora dem man älskar mest. Världen behöver mer kärlek, inte mindre. Jag hoppas verkligen att jag fortfarande står vid de orden om jag en dag skulle få en fiende.

9 reaktioner på ”Fem en fredag v. 21: Önskningar

  • Nej, blev lite av expert på att önska under barnlängtansåren. Nu har jag mina barn här hos mig så mina önskningar gick i uppfyllelse ❤

   Gilla

 1. Barnen är verkligen det allra bästa vi kan få i livet! Sen finns det mycket i vår värld som kunde vara bättre men vi kan bara försöka dra vårt strå till stacken och inte tappa modet.

  Gilla

 2. Är just nu rätt slut jag med. Har längtat till den här långhelgen för att få tanka lite energi. Har ju dessutom en ettåring jag med som tar rätt mycket energi med allt spring runt runt. 😀

  Jättefina svar på frågorna. Jag har också varit den som önskat vid varje brunn och pepparkaka jag åt. Att just få den stora önskningen om barn har jag också svårt att ibland förstå fortfarande. 🙂

  Gilla

  • Ja det är så skönt med långhelg! Hur underbara de än är så kan energin ta slut.

   Ibland när jag ‘tittar ner” på mitt liv kan jag inte förstå att det verkligen är mitt. Tacksamhet ❤

   Gilla

 3. Pingback: Fem en fredag v. 22: Upprepning - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s