Fem en fredag v. 7: Avkoppling

Fredag igen och dags för Fem en fredag. Kluriga frågor för mig denna vecka, känns som jag både är mer och mindre avkopplad än någonsin just nu..

 1. Hur kopplar du av på bästa sätt?
 2. Är du bra på att vara ledig?
 3. Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?
 4. Använder du dig någonsin av skärmfria tider?
 5. När kände du dig som mest avkopplad?

Hur kopplar du av på bästa sätt?

Finns inte mycket som får mig att känna mig så lugn, fri och stark på samma gång som en fjällvandring eller en tur på kalfjället med längdskidor under fötterna. Var dock länge sen nu.

Är du bra på att vara ledig?

Både ja och nej. Jag älskar ledighet men jag blir lätt rastlös när det inte händer något.

Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?

Brukar vara rätt bra på att koppla bort men om jag vet att jag ska tillbaka till något jag inte trivs med så kan jag bli stressad. Lite så var det med mitt förra jobb, stressen följde liksom med överallt.

Använder du dig någonsin av skärmfria tider?

Inte regelbundet, men de gånger det händer är det väldigt befriande. Att alla verkligen är närvarande. Hur intressanta inlägg man än kan läsa på sociala medier så kan det aldrig slå ett intressant samtal.

När kände du dig som mest avkopplad?

Det är lite mer komplicerat att åka till fjällen med två små barn och jag har en liten känsla att det inte skulle vara avkopplande på samma sätt som innan 🙂 just nu tar jag små stunder av avkoppling istället; att gå till frisören och känna noll ansvar, att ligga i soffan och slentriantitta på tv när barnen sover eller att yoga här hemma när tillfälle ges.

4 reaktioner på ”Fem en fredag v. 7: Avkoppling

 1. Det låter så fint din beskrivning av fjällen, jag har bara varit till Idre. Var där som barn men senaste gången som vuxen var några år sedan. Det är något med fjällen och att gå runt där, det är lugn och ro. Jag antar att det är för att man inget annat kan göra än att njuta. Jag vet många som upplever detsamma med små barn. Kanske är det för att man ser ”allt” på fjället och barnen liksom kan vandra fritt utan att man behöver oroa sig?

  Gilla

  • Ja fjällen är verkligen magiskt. Har ju inte testat med barnen än, det krångligaste just nu är resan dit. Men jag hoppas och tror att det är som du skriver 🙂 trevlig helg!

   Gilla

 2. Pingback: Fem en fredag v.8: åldern är bara en siffra - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s