Trött och otillräcklig

I två dagar har Oliver varit hemma från förskolan då det går magsjuka där. Och det är tufft. Tufft att vara hemma med två småbarn ensam. Good enough flög ut genom dörren efter bara någon timme och jag är nu bara så hopplöst otillräcklig. Jag läser inlägg på Instagram om perfekt syskonkärlek och jag vill bara spy (ja, alltså inte på riktigt då för det finns ju en anledning till att Oliver inte är på förskolan och det är att magsjuka råkar vara bland det värsta jag vet).

Det har inte varit så mycket syskonkärlek här hemma kan jag tala om för er. Och jag blir så ledsen och känner mig så maktlös när Oliver är hårdhänt mot Saga. Det är ju inte hans fel. Det är mitt. Men jag vet liksom inte vad som blivit fel. Det är ju såklart jobbigt att få konkurrens av en lillasyster men jag vet inte. Alla andra verkar ju klara det så bra.

Så idag grät jag för att jag kände mig som världens sämsta mamma. Imorgon är det vi tre igen. Och jag är så trött. Har så dåligt samvete för att jag inte ser fram emot det som alla andra mammor i mitt flöde verkar göra. Som mammor ska göra.

Någonstans vet jag att jag behöver tanka energi för att bli den bästa mamman för mina små älsklingar. Behöver vara min egen för ett tag. Jag och M skulle också behöva få vara våra egna ett tag tillsammans, som ett par. Det är inte riktigt möjligt just nu, men det är i alla fall helg snart. Kanske hittar vi lite tid tillsammans en kväll när barnen sover och vi inte behöver jobba/plugga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s