Lucka 21: Ett val jag haft ångest för

Jag och min kropp har inte alltid varit vänner. Jag kommer ihåg toalettbesök där jag kallsvettandes försökte trycka in en tampong. Ju mer jag försökte desto svårare tycktes det bli. Så jag slutade försöka, tänkte att det var något fel på mig.

Vännerna började spänt prata om första gången: Var det som alla sa? Att första gången sällan var bra men när man väl fått det överstökat så låg vägen öppen mot något fantastiskt? Själv undrade jag om det överhuvudtaget skulle vara möjligt för mig att ha sex.

Vännerna hade sin första gång, sin andra, sin tredje… och så vidare tills det var en del av deras liv. Så som det ska vara. Jag försökte några gånger men man behöver ju inte vara ett geni för att lista ut hur det slutade när inte ens en tampong gick in.

Min ångest över detta, min förtryckta ångest (för detta pratade jag inte med någon om), gick så långt att jag till och med funderade på att bli riktigt full någon kväll på krogen och gå hem med någon kille, vem som helst så länge vi inte kände varandra, för att liksom öva upp min förmåga att ha sex. Jag visste ju inte vad som var fel men tänkte att jag nog bara var extremt trång.

Tack och lov utsatte jag aldrig mig själv för detta. Tack och lov träffade jag istället M. Jag hade dock enorm ångest inför valet att försöka ha sex. Vad skulle han tänka? Sex ska ju vara skönt, fantastiskt och allt sånt. Skulle det ens gå?

Så här i efterhand hade jag önskat att jag på något sätt fått hjälp tidigare med vad som visade sig vara vaginism. Att jag skulle ha vågat söka hälp tidigare. Att jag skulle ha vetat vart jag skulle vända mig med mina problem. Istället hittade hjälpen mig mitt under en annan livskris.

Det blev bra tillslut. Även om sex fortfarande bär med sig något ångestladdat efter år av rädsla inför det och efter efterföljande år av smärtsamt ägglossningssex. Jag hoppas nu att sex som det borde vara ska få sin revansch.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

3 reaktioner på ”Lucka 21: Ett val jag haft ångest för

  1. Så utlämnande och så oerhört känslofyllt att dela med sig av. Jag kan inte ens tänka mig hur det är. Eller jag vet hur det var när tampongen fastnade i mig när jag var 15 år, gick inte loss den men en rejäl ångest och panik istället. Pratade i panik med min mamma som sa till mig att dra för allt vad jag var värd. Den kom ut och jag fick världens svimningskänslor efteråt, just tampong har jag varit rädd för enda sedan dess 😦

    Gilla

    • Ja tampong har jag fortfarande ingen bra relation till. Har tidigare skrivit ett inlägg om min vaginism i bloggen, kände att det behövde få komma ut om så bara för att sluta fred med min kropp

      Gilla

  2. Pingback: Några favoriter från Kajsons julkalender 2018 – Inne hos Ina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s