Lucka 18: När jag valde att börja blogga

Jag har alltid sagt det bäst med det skrivande ordet. Eller kanske mer rättvist; jag har aldrig varit särskilt bra på att säga det med det talande ordet. Inte när det kommer till känslor, varken mina eller andras.

Att skriva har för mig varit att hantera alla outtalade känslor. Därför har jag så gott som alltid skrivit dagbok. Men många känslor delas ju med andra och kan liksom inte hanteras fullt ut ensam. Lite så var det när jag och M förlorade vår lilla en-millimetare. Jag insåg ganska snart att vi hanterade våra känslor på olika sätt trots att vi var med om det tillsammans. Jag grät och började tidigt fundera ivf, donation och adoption. M tänkte mer i banorna ”det löser sig”. Men det är ensamt att gråta själv när man inte vågar dela sina känslor. När man inte vet hur man ska börja, eller ännu mindre fortsätta, att dela med sig utan att allt försvinner i ett enda gråthulkande.

Så när inte dagboken räckte längre (för den får ingen läsa, inte ens M), så skapade jag en blogg till mig och M. Familjen Ö:s blogg, ett ställe där vi kunde dela våra känslor bakom tårarna. ”Familjen” för att befästa att jag och M var en familj trots att vi bara var två, men också ”familjen” för att beskriva en längtan om att bli fler.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s