Lucka 2: Ett misslyckat val

Livet är fullt av ”tänk om”. Det är något svindlande över att tänka på hur annorlunda ens liv hade kunnat vara om ”tänk om” hade varit ”tänk att”.

Jag funderar ofta över hur mitt liv hade sett ut idag om jag och M hade valt att stanna kvar i Norrköping, om jag inte hade sökt och tackat ja till doktorandtjänsten. Om vi inte hade flyttat tillbaka till Skåne.

Att lämna ett fast, tryggt och intressant jobb, visserligen med fruktansvärda arbetstider, för en tidsbegränsad tjänst bara för att kunna flytta tillbaka till vännerna i Skåne var kanske inte mitt mest genomtänkta beslut. Nu kunde jag såklart inte på förhand veta hur mycket jag faktiskt skulle vantrivas med mina nya arbetsuppgifter och hur hårt universitetet kunde vara som arbetsplats.

När jag och M befann oss mitt i barnlöshetsträsket somnade jag ofta med tanken på att om vi bara hade stannat i Norrköping så skulle vi ha fått vårat efterlängtade barn. Då skulle jag inte ha slösat bort en massa år på festande med vännerna, utan istället hittat min plats i tillvaron snabbare, eller – tänkte jag – i alla fall tillräckligt snabbt för att hinna före min kvinnokropps race mot bäst före datumet.

Nu i efterhand kan jag omöjligt ångra mitt val, eftersom det ledde fram till just det liv jag lever idag, däremot kan jag känna att själva valet, där och då, var misslyckat eftersom jag gjorde det av helt fel skäl.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här. 

2 reaktioner på ”Lucka 2: Ett misslyckat val

  1. Tänk att våra hjärnor är så komplexa att de någonstans får oss att ro om vi bara gjort ett annat val skulle livet vara till det bättre? Jag tänker främst på det med flytten och hur du tänkte att du slösat bort år där. Det finns egentligen inget som säger att något skulle varit annorlunda om ni inte flyttat, ändå så är det som att våra hjärnor vill tala om för oss att bara vi inte gjort vissa val skulle allt varit bättre. Det är så intressant, ibland tror jag att våra hjärnor är skapade för att ge oss ångest över våra val, frågan är dock bara varför?
    Är också med i julkalendern så tänkte kika in till er andra och läsa 🙂

    Gilla

    • Kul att du tittar in här och också är med i julkalendern 🙂 ja ibland är hjärnan inte ens bästa vän. Men det är ju tur att man inte har alla svaren innan, livet hade varit rätt tråkigt i så fall

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s