Känslorna överallt

Vet inte om det är hormoner, men just nu känns det rätt tungt. Jag tänker att hormonerna nog har med saken att göra för det mesta är ju faktiskt bättre än jag någonsin vågat drömma om. Men känslorna är överallt och tårarna är inte långt borta när det gör ont redan efter en 5 minuterspromenad och 1.5 åringen här hemma skriker, kastar saker och drar i hår (liksom, hej dålig förälder, känns det mest som då). När förlossningen närmar sig och vi inte ens säkert vet om vi har någon barnvakt och jag känner mig mindre förberedd än förra gången trots att jag då aldrig genomgått en förlossning. Men mest av allt när det känns som jag är ensam med mina känslor, när M menar på att det löser sig och vi redan gjort det här en gång tidigare. Jag vill säga att nu får du bära lite av lasset när jag måste gå runt stor som ett, vad det känns som trasigt läckande, hus, med sexiga åderbråck på diverse ställen. Men jag misstänker att han redan gör det, men ja, hormoner som sagt. Dags att rycka upp sig och börja lösa problem istället för att vältra sig i dem. Acceptera ologiska känslor som att det tydligen går att känna sig tacksam och otacksam på samma gång. Ibland är livet ”carpe diem” och ibland är det ”this too shall pass”.

2 reaktioner på ”Känslorna överallt

  1. Wow, klokt skriver du! När jag fick värkar var min första tanke ”fan. Jag som är så trött idag”. En tanke som fortsätter att komma då och då, trots att kärleken typ är dubbel gånger två nu mera ❤️ det är förstås olika hur en upplever saker, men jag förvånas fortfarande över hur annorlunda och precis olika det är med mitt nya barn – och att ha två barn. Det finns dagar när jag går sönder av otillräckligheten och andra då det bara pirrar i magen av lycka när jag ser dem! Livet fortsätter och sakta men säkert lär vi oss vara fyra, precis som när vi blev tre 😊❤️ heja dig och din familj!

    Gilla

  2. Tack för fin och tänkvärd kommentar ❤ ibland är det mesta jobbigt och ibland perfekt, men hur det än är så är det mycket kärlek 😊 heja er också!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s