Bäbislycka eller inte?

Om man hänger på sociala medier, om så bara några minuter i veckan, och har googlat tillräckligt på barn eller föräldrarrelaterade grejer eller har vänner med barn så är det stor risk/chans att stöta på artiklar/bloggar/memes/inlägg om föräldraskap. Såklart mycket om det rosaskimrande men också väldigt mycket om föräldraskapets baksidor.

Läste precis en artikel där de jämfört enkäter om lycka som skickas ut till allmänheten (i detta fall i Tyskland) under en längre tid där de jämfört hur lyckliga folk ansåg sig vara innan barn kontra småbarnstiden. Det visade sig att i genomsnitt hade lyckoindexet sjunkit med 3 punkter på en 10-gradig skala. De resonerade att det kan ha berott på inskränkten av frihet från att göra mer eller mindre vad man ville innan barn till att allt handlade om barnet(n).

Så antingen har jag och M berikas med ett barn utöver det vanliga (såklart vi har :)) som kompenserar för detta frihetstapp eller så hade vi fruktansvärt tråkiga liv innan.

Skämt åsido, jag tror att en del berodde på den i min och M:s värld långa längtan mot ett barn. Vi försökte så mycket vi kunde och orkade att hitta på saker bara vi två och njuta av att ägna oss åt fritidsintressen utan att behöva ta hänsyn till andra utom oss själva. Men i tanken ville vi vara i en annan värld som inte bara cirkulerade runt oss själva. Jag vet ju inte om det beror på det för jag vet ju inte hur det sett ut om vår första lilla böna inte fastnat i min äggledare eller om vi lyckats på första försöket.

Jag vet bara att jag är där jag vill vara i livet nu. Såklart så är varken jag och M immuna mot sömnbrist, en och annan situation av slita-sig-i-håret frustration när gränser ska testas till absurdum och ibland en längtan att bara få lägga sig i soffan och läsa en bok eller glo på någon dålig film istället för att bygga torn som bara rivs ner eller försöka hitta på någon ny lek när inget verkar gå hem. Men mer lycklig och tillfreds med livet än vad jag är nu, det har jag aldrig varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s