Hemma bäst

Det är så jobbigt att gå hemifrån på morgonen. Att stänga en dörr mellan dig och mig när du ser på mig med dina stora ögon och sträcker dig efter mig. Jag tar trapporna ner även fast jag hellre vill gå tillbaka. Bara krama om en gång till i alla fall. Det är svårt att inte få dåligt samvete, att inte känna som om jag övergivit dig. Men så är det ju faktiskt inte, du har det bra hemma med pappa om dagarna. Folk verkar förövrigt vara jätte förvånade att M ska vara föräldraledig ett helt år, som om han skulle ha mindre rätt än mig att vara ledig med vår son.

Det bästa med att jobba är att komma hem. För varje dag får jag också öppna dörren och mötas av att det finaste ansiktet jag vet spricker upp i världens största leende.

Väl på jobbet försvinner dagarna så fort att jag blir helt dagsvill. Har väl något att göra med en bok som ska tryckas om bara några veckor och så mycket kvar att göra innan den är färdig för tryck. Får ont i magen när jag tänker på hur mycket som ska hinnas med så jag försöker att inte tänka på det utan bara att plöja igenom det som ska göras. Härom natten valde dock det undermedvetna att tänka på det då jag drömde ångestdröm där jag blev underkänt efter försvaret. Var svårt att somna om efter det. Men snart är det över på ett eller annat sätt.

Snart ska vi också flytta till större lägenhet och snart fyller Oliver 1 år. Ofattbart. Snart är det höst också. Jag tycker om hösten. Och sommaren, våren och vintern (ja, kanske inte den skånska vintern så värst mycket). Jag tycker om årstider helt enkelt, det känns lite som nystart när man går in i en ny årstid. Man kan välja vad man vill ta med sig in och vad man vill lämna bakom sig.

En reaktion på ”Hemma bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s