Lite tankar

Saker jag lärt mig sedan Oliver kom:

– Det var sant som de sa att barn inte kommer med en användarmanual, men det hindrar (eller skadar) mig inte från att göra en själv.

– Det finns lika många åsikter som det finns föräldrar om hur en tar hand om barn.

– föräldraskap är ett samspel mellan  förälder och barn, och för att något ska fungera riktigt bra krävs det att både barn och förälder trivs med det. Amning är ett exempel, rutiner ett annat. Detta gör såklart att det ser olika ut i olika familjer och det är OKEJ.

– Tålamod är jädrans bra att ha och det går att lära sig att bli tålmodig om en då och då får chansen att fylla på batterierna i form av sömn, skratt och kärlek.

– för mig och Oliver har rätt så strikta rutiner fungerat bäst för oss båda. Han är sällan riktigt övertrött eller för hungrig eller mätt längre sedan jag insåg att han inte var en bäbis som bara somnade för han var trött eller som ”tackade” nej till mat för att han var mätt.

– tacksamhet. Varje dag.

– att oro är oundvikligt eftersom den väcks av något ovärderligt. Den är därför också hanterbar då en inser att det är en del av föräldraskapet.

– tid är bland det värdefullaste som finns och tas bäst hand om genom att leva för dagen även om det ibland är omöjligt att inte se framemot nya äventyr och framsteg.

– att älska utan förbehållningar och att låta älskas. När ett par ögon glittrar mot en med ren kärlek då spelar inget annat i hela världen någon roll.

En reaktion på ”Lite tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s