Inte bra nog

Jag är så otroligt arg, ledsen och besviken på min arbetsgivare just nu. Det verkar vara noll förståelse från deras håll. Jag hade blödningar i ca 1 månad, varav 2 veckor där vi inte visste om det var stundande missfall på gång eller inte. När vi sedan fick veta att det var moderkakan som satt lågt så andades vi ut, men inte helt, för det är ju inte optimalt att ha en lågt sittandes moderkaka som det blöder lite ifrån. Så vi gick en månad till som på nålar innan vi på rul:et fick reda på att den nu hade flyttat sig uppåt. Den oron jag kände under dessa nästan 2 månader kan jag inte riktigt beskriva, jag levde en dag i taget och helt ärligt så sket jag i att jobbet blev lidande. Jag visste vad det viktigaste var och jag skulle inte riskera det med en massa stress som det faktiskt innebär att vara i sluttampen på sin doktorandtjänst. Mitt huvud var dessutom på ett helt annat ställe än på jobbet och det blev inte mycket gjort.

Så det är med blandade känslor jag nu får höra att nedsatt arbetsförmåga under en graviditet inte är ett giltigt skäl för lite förlängning på doktorandtjänsten. Jag blir ledsen för att det får mig att känna mig dålig, som att jag borde ha klarat av att jobba bättre. Men jag blir också arg och besviken för att det inte finns lite mer förståelse på min arbetsplats. Och jag blir stressad, dels över hur det ska gå (både med avslutandet av avhandlingen men också med framtiden om jag inte lyckas bli klar i tid), men också hur knytet påverkas över mitt stressande. Så jag får dåligt samvete både gentemot jobbet men framförallt gentemot knytet, att jag liksom inte lyckats lösa det hela bättre för hens skull.

Jaja, just nu är det inget jag kan göra för att ändra på det som redan varit, det blir till att göra mitt bästa fram till föräldraledigheten, mer än så går ju inte.

Har varit på MVC idag också och druckit den ökända glukosdrycken (75 g glukos rakt ner i fastande mage, mums…). Värdena såg bra ut, så ingen graviditetsdiabetes tack och lov. Min mage hade dock inte växt lika mycket som den borde trots att jag tycker att den blivit rätt mycket större. Så då dyker såklart orostankar upp trots att BM trodde det berodde på att knytet verkar ha lagt sig tillrätta med huvudet rätt långt ner samt att jag har rätt lång överkropp. Hon skickade iväg en remiss till tillväxtultraljud så det känns skönt att följa upp det. Det är bara att hålla tummarna att allt ser normalt ut. Kanske borde ha satsat på en doktorstitel i att hålla tummarna och andas sig igenom oro istället.

3 reaktioner på ”Inte bra nog

 1. Men usch så frustrerande!!! Inte nog med att du ska behöva oroa dig för graviditeten o bebisen utan din arbetsgivare är taktlös och ökar din stress!
  Du kan inte göra mer än du känner du kan/klarar! Knytet är viktigare än något annat! Det andra är ”bara” ett jobb… men jag förstår din frustration, ilska och irritation! Man vill göra ett bra jobb och ”lyckas”, men vissa stadier i livet (definitivt vid en graviditet) så måste man få släppa på det och fokusera på kropp och själ… och givetvis bebisen!
  😘

  Gilla

  • Ja, du har ju såklart helt rätt och det är så jag försöker tänka. Men idag bara brast det när jag fick se beslutet och jag kände mig bara så dålig. Men nu när det gått några timmar så känns det bättre och jag tror att det kommer ordna sig på nåt sätt tillslut. Tack för dina ord 🙂 kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s