Ett andetag åt gången

Tanken var egentligen att jag skulle skriva om en av de bästa helgerna i mitt, i vårt liv. Om vår bröllopshelg som blev finare än jag någonsin vågat drömma om. Men sen, ett dygn efter jag kommit hem så hände det som inte fick hända. Jag började blöda. Mycket och rött, hemsk blod. Efter massa timmar på akuten fick vi se vårt lilla knyte som låg och sprattlade som om inget hade hänt. Men det hade det ju. Läkaren visste inte varför det blödde, betonade att det nu var en riskgraviditet och att det inte ska blöda egentligen men att det kan hända. Risken att det var början på ett missfall var inte 100 %, sa hon. Det enda jag kunde höra var 100 %. Fick komma tillbaka på vul idag igen, fick se vårt levande lilla underbara knyte igen. Blöder fortfarande lite så nu är det bara att vänta och se var det hela slutar. Och jag är så jävla rädd och orolig och har ingen aning om hur man hanterar såna här situationer. Det blir ett andetag åt gången tillsammans med min älskade man.

15 reaktioner på ”Ett andetag åt gången

 1. Åh… Grattis till en underbar helg, o stor kram för skräcken efteråt! 💕💕💕

  Vet ju givetvis inte varför du blöder, men en vän till mig blödde floder flera ggr under sin graviditet. Hon var övertygad varje gång att det var ett missfall, men varje gång hon var tillbaka på kontroll så var bebisen pigg i magen. När hon hade gått full tid så födde hon en perfekt liten pojke!!! Vet att det kanske inte är någon tröst just nu, men … det kan sluta lyckligt!

  Tänker på dig… Kramar!
  💕

  Gilla

  • Tack så mycket för omtanken ❤ betyder mycket. Har läst dina inlägg men inte riktigt haft ork att skriva något så skickar med massa hållna tummar nu till er. Kram!

   Gillad av 1 person

   • Det förstår jag helt och hållet! Du har fullt upp med att andas och försöka hantera alla känslor och oro som ni har just nu! Jag förstår… och håller alla tummar jag kan att det går bra..! 🙏🏼
    💕💕💕
    Kram

    Gilla

 2. Hoppas innerligt att blödandet stoppar. Har du ont? Hoppas inte det.
  Tänker på dig och håller tummar!

  Men grattis till en så underbar helg, familjen Ö. 😊
  Kram!

  Gilla

 3. Först och främst grattis!! ❤

  Jag blöder hela tiden, mer eller mindre från och till. Har varit på ultraljud 4 gånger nu och kollat de små liven. Igår var vi på KUB och allt såg bra ut. Alla läkare + ultraljudsbarnmorskan har sagt att de inte kan se var blödningen kommer ifrån – men att de inte kommer från hinnsäckarna utan från mig och då ÄR ALLT SOM DET SKA. Det är jättevanligt med blödningar i början av graviditeten! Ofta är det livmodertappen som blöder. Ingen av de här fyra, oberoende personerna, har ens nämnt missfall. Däremot har en barnmorska gjort det (men hon pratade jag bara i telefon med). Jag blöder till och från ganska så mycket (enligt mig). Det är väl alltid en viss risk för missfall – oavsett om man blöder eller inte. Fast varför kalla det för riskgraviditet om hen inte vet var det blöder ifrån. Har en kompis där man man kunde se att det blödde precis utanför hinnsäcken och då sa läkaren att det var en riskgraviditet och 50/50 att det kunde bli ett missfall.
  Hur är din blödning nu? Till mig har de sagt att om det bara är blod, inga klumpar, att jag har kvar gravsymptomen och det inte gör ont så är det ingen fara!
  Jag håller tummarna så hårt för er skull! ❤ Kramar

  Gilla

  • Tack för ditt svar, allt känns så läskigt och vet inte riktigt hur jag ska känna eller vad jag ska vänta mig. Ska tillbaka på ultraljud om lite mindre än två veckor om det inte händer något innan. Tror de var oroliga att det var fostervattnet först då blödningen var vattnig i början, men när jag kom tillbaka igår sa hon att hinnsäcken var intakt. Är väldigt tacksam att jag fick komma tillbaka igår på ett till ultraljud. Just nu blöder jag mest när jag reser mig upp eller går på toa. Bara att vänta och se.

   Sen ett stort grattis till ett bra KUB för er! ❤ Kramar

   Gillad av 1 person

 4. Blödningar är jobbiga! Men som andra skriver så är det vanligt. Jag vet, ingen vidare tröst. Vet precis hur hemskt det är att se blodet komma så där. Jag hoppas verkligen att den stoppar nu så att ni kan fortsätta njuta av att ni faktiskt sett ert lilla mirakel sprattla och ha sig ❤ Och STORT STORT GRATTIS till bröllopet!!! ❤ Stor stor kram!!

  Gilla

  • Tack ❤ ja det var verkligen en kalldusch att se allt det där blodet. Det har i stort sätt slutat nu så ett försiktigt hopp börjat återvända. Men vet inte hur jag ska kunna slappna av helt förrän vi förhoppningsvis får se vårt knyte om ca ett halvår. Era ord här hjälper iaf ❤ kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s