Uncharted territory

Ja, där befinner jag mig just nu, och jag har svårt att sortera ut mina känslor. Djupt inne i mig är jag överlycklig men sen har jag lagt på mig lager efter lager av bedövning i form av ”ta inte ut något i förskott”. Och utanpå det lagret ligger något tungt som trycker ner alla andra lager, något som hela tiden viskar ”känns det lika mycket som igår? Gör det ont där det inte får? Är det över innan det knappt hann börja?” Och jag känner mig så fruktansvärt otacksam.

Försöker resonera med mig själv. Jag kan inte göra något nu (har jag någonsin kunnat i den här processen?). De allra flesta graviditeterna går bra och skulle inte vår göra det så vet jag att vi överlever. Men där är vi inte alltså nu, så det är dags att sluta leva som om jag vore där. Just nu idag, har jag precis gått in i vecka 6 och nästa tisdag är det dags för ett tidigt ultraljud. Och jag är världens lyckligaste, bara lite livrädd.

12 reaktioner på ”Uncharted territory

  1. Känner igen mig i dina känslor och tankar! Fick ni VUL så tidigt (måste vara skönt). Vi fick inte förrän fyra veckor efter testdatum och då är jag i v 8+3, alltså vecka 9. Funderar på att boka ett privat lite tidigare… Lycka till nu!

    Gilla

    • Tack för fina ord 🙂 Det som för tillfället hjälpt oron mest är att få skriva av mig, liksom försöka sätta den i perspektiv. Funderar att berätta för min syster också, hon har varit med om ett missfall innan sin lyckade graviditet så hon skulle nog förstå. Kramar till dig!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s